Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümü’nden öğrencilerimizin yer aldığı CanBEE Uydu Takımı, Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen CanSat Competition Model Uydu Yarışması 2021’de ‘Ön Eleme’yi geçerek Dünyada ilk 5’te yer aldı.

Ön elemenin ardından kritik tasarım için çalışmalara başlayacak olan ekibimiz, bir sonraki aşamada Zoom üzerinden Critical Design Review (CDR) yani Kritik Tasarım İncelemesine katılacak. Bu aşamayı geçen ekipler ise finalde ‘Sanal Atış’ yapmaya hak kazanacak.