Bölümümüz öğrencileri Doğa Koçak ve Umut Mete’nin tasarladığı, Dr. Sevgi Koyuncu Tunç’un akademik danışmanlığını yaptığı Otomatik Hisse Senedi İzleme ve Bildirim Sistemi – “Nöbetçi Borsa” başlıklı proje, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında, , TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenmeye layık görülmüştür! 🚀 Bu destek, genç araştırmacılarımızın bilimsel keşif yolculuğunda önemli bir adımdır. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Tübitak 2209-A programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini; sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir.

Destek kapsamında öğrencilerin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, hizmet alımı giderleri için hibe desteği sağlanır.